Vandenbempt verrast na ontslag De Decker: “Een gebrek aan stijl en respect

Vandenbempt verrast na ontslag De Decker: “Een gebrek aan stijl en respect"

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 15:45vr 04-12-2020 om 15:45

Wim De Decker werd meteen na de nederlaag van KAA Gent in de Europa League tegen Slovan Liberec (1-2) de laan uitgestuurd. Peter Vandenbempt geeft tegenover Sporza zijn mening over het derde trainersontslag van de Buffalo’s dit seizoen.

Vandenbempt was verrast. “Ik was wel wat verrast dat De Decker meteen na de nederlaag tegen Slovan Liberec werd ontslagen. Ik vind het een gebrek aan stijl en respect voor De Decker. Je laat hem eerst nog nietsvermoedend televisie-interviews doen voor de rechtenhouders - want dat moet van de UEFA - en dan verschijnt hij niet meer op de persconferentie. Dat vind ik geen manier van werken.”

"Maar als je kijkt naar de resultaten, dan is het de wet van het topvoetbal. De Decker heeft 17 wedstrijden gecoacht en 11 keer verloren. Europees heeft Gent nu zelfs 7 keer op rij verloren, de voorrondes voor de Champions League meegerekend. Als je dat neerzet bij een topploeg, dan ben je in gevaar.Ondanks het feit dat AA Gent af en toe goede wedstrijden speelde, bleef het in hetzelfde bedje ziek. Als je dat niet kan rechttrekken, dan kan een ontslag gebeuren", aldus Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Vandenbempt hier gelijk?

Ja
91%
Nee
9%
(110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws