De spelers van KAA Gent zijn enkel stoer als ze nieuwe coach willen

"De spelers van KAA Gent zijn enkel stoer als ze nieuwe coach willen"

04-12-2020 12:45 Laatste update: 12:45
6

KAA Gent heeft coach Wim De Decker ontslagen. Na dat ontslag is Peter Vandenbempt hard voor de spelers. 

"KAA Gent is een mentaal kwetsbare ploeg: als het goed draait, zoals in de periode onder Jess Thorup, kunnen ze geweldig voetballen", vertelt Vandenbempt bij Sporza. "Ook dit seizoen hebben ze dat al een paar keer getoond, zoals tegen Beerschot. Maar bij de minste tegenslag slagen ze er niet in om de mouwen op te stropen en de strijd aan te gaan. Ze zijn alleen maar stoer als ze een andere trainer willen."

De spelers zouden namelijk gevraagd hebben voor dit ontslag. "De spelers zijn naar het bestuur gestapt om te zeggen dat ze het toch niet helemaal zagen zitten met Wim De Decker. Ze zouden vragen hebben gehad bij zijn tactische keuzes en people management. Dat wil dus zeggen dat de spelers, die zelf nog niets hebben gepresteerd dit seizoen, erin slagen om voor de tweede keer dit seizoen te vragen om een trainer op straat te zetten."

Het bestuur lijkt zo de macht te verliezen. "Een trainer van wie het bestuur had gezegd dat hij tot Nieuwjaar zou krijgen om zich te bewijzen. Maar Sinterklaas moet nog komen en De Decker ligt al buiten. Mijn vraag is dus: wie is eigenlijk de baas bij AA Gent? De spelers of het bestuur?"