Argentijnse legende weet nog niet dat Maradona dood is: 'Wordt spannend'

Argentijnse legende weet nog niet dat Maradona dood is: 'Wordt spannend'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 11:52vr 04-12-2020 om 11:52

Triest nieuws uit Argentinië: oud-bondscoach Carlos Bilardo (foto) heeft nog altijd geen idee dat Diego Maradona vorige week op zestigjarige leeftijd is overleden. Maar volgens broer Jorge Bilardo komt daar mogelijk snel verandering in.

Bilardo was bondscoach van de Argentijnse ploeg, die in 1986 aan de hand van Maradona de wereldtitel veroverde. Hij weet nog niet dat zijn 'voetbalzoon' is overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De reden: zijn familie acht de gezondheidstoestand van de 82-jarige Bilardo te fragiel om het trieste nieuws te verwerken.

"Ik heb tegen de verpleegster gezegd dat ze de kabel van de televisie moet doorsnijden. Ze heeft Carlos verteld dat er sprake is van een storing. We houden voorlopig ook alle kranten bij hem weg", liet broer Jorge vorige week optekenen. Vrijdag komt hij met een update bij Cielo Sports. "Carlos kijkt veel televisie en zal er hoe dan ook een keer achterkomen."

Daarom ligt er een plan om Bilardo op de hoogte brengen. "Twee of drie oud-internationals van Argentinië zullen bij hem op bezoek gaan", aldus Jorge. "We gaan zien hoe hij reageert en wat er gebeurt. Het wordt spannend."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws