De metamorfose van Antwerp onder Leko is in elk geval fantastisch

"De metamorfose van Antwerp onder Leko is in elk geval fantastisch"

04-12-2020 12:15 Laatste update: 12:37
3

Antwerp heeft zich donderdag geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Wesley Sonck vindt dat bijzonder knap en zag Antwerp een metamorfose doormaken. 

"Dat is heel straf", klinkt het bij Sporza"Groepswinst zou leuk zijn voor Antwerp, want dan tref je de op papier iets mindere ploeg in de volgende ronde. Tottenham heeft het duidelijk ook moeilijk tegen Belgische ploegen. Maar Antwerp speelt de komende weken ook nog tegen Genk en Club Brugge en kan minder roteren dan Tottenham."

Ivan Leko speelt een grote rol in dit succes. "De metamorfose van Antwerp onder Leko is in elk geval fantastisch. Onder Laszlo Bölöni speelde Antwerp stug en was het voetballend niet altijd even goed. Wat Leko met de ploeg heeft gedaan, is zeer leuk. Voor topvoetbal moet je tegenwoordig in Antwerpen zijn."

Ritchie De Laet is de exponent van dit succes. "Hij was al een degelijke verdediger, maar de laatste maanden is hij zeer sterk. Of hij een kans maakt bij de Rode Duivels? Er worden honderdduizend namen genoemd. Gelukkig moet ik die selectie niet maken."