De Ketelaere zoekt naar positie: Daar heeft hij echt geen toekomst

De Ketelaere zoekt naar positie: "Daar heeft hij echt geen toekomst"

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 11:30vr 04-12-2020 om 11:30

Charles De Ketelaere was in de afgelopen weken dé uitblinker bij Club Brugge. De Ketelaere heeft al op heel wat posities gespeeld. Club Brugge-icoon Jan Ceulemans vraagt zich af wat zijn beste positie is. 

Tegen Dortmund speelde hij zowaar linksachter. "Hij was zeker niet slecht als linksback, maar nee, het is echt geen positie voor hem. De Ketelaere moet een aanvallende post bekleden. Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Hij bleef overeind als back dankzij zijn goede techniek. Dat hij zelfs op die positie uit de voeten kon, getuigt van een goede mentaliteit. Maar daar heeft hij echt geen toekomst", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ook linksbuiten is niet de ideale positie voor hem. "Zolang het een aanvallende positie is, is het allemaal goed. Door het systeem dat Clement het liefst gebruikt, speelt hij daar vaak. Maar of dat zijn beste positie is? Daar ben ik niet van overtuigd.”

Ceulemans ziet hem het liefst als een schaduwspits. "De positie van enige diepe spits is niks voor hem, want De Ketelaere heeft ruimte nodig. Tegen twee grote, stevige centrale verdedigers opboksen, dat is niets voor hem. Al is die positie wel een belangrijke leerschool, maar ik zie hem toch eerder als tweede spits. Zwervend achter de diepe spits of zelfs nog iets lager op de tien, waar Vanaken nu staat. Al zal hij op die tien voorlopig amper spelen omdat Vanaken er altijd is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zie jij De Ketelaere het liefst spelen?

In de spits
5%
Als tweede aanvaller
63%
Vanop de flank
6%
Als spelverdeler
21%
Centraal op het middenveld
4%
Nog ergens anders
2%
(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws