De Decker op de schopstoel: “Spelers KAA Gent zagen het niet meer zitten”

De Decker op de schopstoel: “Spelers KAA Gent zagen het niet meer zitten”

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 08:45vr 04-12-2020 om 08:45

Wim De Decker is ontslagen bij KAA Gent. Dat is al het derde trainersontslag van dit seizoen bij de Buffalo’s. Het rommelt achter de schermen, dat ziet ook Tom Boudeweel.

Eerst werd Jess Thorup ontslagen na een paniekreactie bij KAA Gent. “Het probleem is een samenloop van omstandigheden, maar iedereen keert altijd terug naar het ontslag van Thorup als het begin van het einde. Die was zowel bij de spelers als de supporters heel populair.”

Vervolgens werd ook vervanger Laszlo Bölöni aan de kant geschoven. “Daarna kwam Bölöni, wat een miscast was. Dat heeft de voorzitter ook toegegeven. Maar eerder al door de komst van De Decker als T2 van Thorup werd de ultrapopulaire Peter Balette aan de kant geschoven.”

Balette
Naar verluidt werd Peter Balette eerst ontslagen. “Ik had gehoord dat Balette eerst ontslagen was, maar dat de spelers gevraagd hadden om hem aan boord te houden. Ze hebben dan de functie van technisch directeur gecreëerd. Wie Gent kent, weet dat die nauwelijks macht heeft.”

“Toen De Decker hoofdcoach werd, werd Balette teruggeroepen als T2 en moest hij dus samenwerken met de persoon voor wie hij was opzijgeschoven”, vervolgt Boudeweel tegenover Sporza. “Ik ken weinig van psychologie, maar dat lijkt me niet de perfecte zet.”

“De Decker had bovendien nauwelijks ervaring als coach, zeker niet op het hoogste niveau. De spelers hebben deze week met het bestuur samengezeten om te zeggen dat ze het niet meer zagen zitten met De Decker. Hij zou tactisch niet sterk genoeg zijn, ook al lees ik andere dingen in de krant.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede keuze om De Decker te ontslaan?

Ja
49%
Nee
51%
(296 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws