Antwerp laat twee gezichten zien: “De match kon na de rust zomaar kantelen”

Antwerp laat twee gezichten zien: “De match kon na de rust zomaar kantelen”

04-12-2020 08:12

Royal Antwerp Football Club won met 3-1 van Ludogorets, maar coach Ivan Leko zag twee gezichten. The Great Old maakte zijn kansen niet af en de Bulgaren profiteerden daar bijna van.

“Ik was boos en trots tegelijk tijdens de rust”, begint Leko. “Wat we in de eerste helft lieten zien was een verderzetting van de voorbije weken met een Antwerp dat goed voetbal speelt, maar we moeten onze kansen afmaken. We maken het onszelf veel te moeilijk. De match kon na de rust zomaar kantelen naar 1-2, maar gelukkig nemen we hem weer in handen.”

De Kroaat is een trotse coach. “De belangrijkste conclusie is dat we Antwerp weer op de Europese kaart hebben gezet met vier overwinningen op vijf wedstrijden én goed voetbal”, gaat Leko verder. “Ik ben trots op mijn jongens. Met groepswinst zijn we niet echt bezig. Het is een leuk extraatje, maar vergeet niet dat we uit pot 4 komen, hé.”

Antwerp zal nu voor groepswinst strijden met Tottenham Hotspur. “Toen ik drie maanden geleden naar de loting zat te kijken met mijn vrouw, voorspelde ik dat we in Londen voor de groepswinst zouden strijden. Ze verklaarde mij gek, en kijk waar we nu staan. Als je droomt, droom dan groot”, citeert Sporza Leko.

De Laet
Leko is niet van plan te roteren tegen Tottenham op de laatste speeldag. “Of Ritchie schrik moet hebben dat hij rust zou krijgen? Neen. Ik zal met mijn sterkste ploeg spelen, zelfs al maak ik daar misschien andere mensen in de club ongelukkig mee. We gaan naar het moederland van het voetbal. Ik wil daar op ons sterkst staan.”