Kapitaalsverhoging Anderlecht hangt in de lucht: “Akkoord bereiken voor kerst”

Kapitaalsverhoging Anderlecht hangt in de lucht: “Akkoord bereiken voor kerst”

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 07:01vr 04-12-2020 om 07:01

RSC Anderlecht kent financiële perikelen, maar Het Laatste Nieuws meldt dat een kapitaalsverhoging in de lucht hangt. B-aandeelhouder Etienne Davignon komt met positief nieuws.

Anderlecht onderhandelt al maanden over een herstelplan. Het grootste punt van discussie is een kapitaalsverhoging. Een investering van vers geld, zo’n twintig miljoen euro, en omzetting van schulden in kapitaal, 50 miljoen euro. Hoofdaandeelhouder Marc Coucke zou zijn verantwoordelijkheid opnemen. Het was nog de vraag of de B-aandeelhouders zouden volgen.

Men verwacht dat B-aandeelhouders Beerlandt en de dochter van Vandenstok geen geld in de club willen steken. Er zijn intern ook vragen bij de intenties van ex-sportief directeur Michael Verschueren. Davignon, die vijf procent van de aandelen bezit, daarentegen blijft optimistisch.

“Het gaat de goeie richting uit”, zegt Davignon. “Ik denk dat we een akkoord gaan bereiken voor kerst. Alle belanghebbenden hebben daar ook voordeel bij.” De spanningen zouden volgens Davignon de laatste weken verdwenen zijn. “We praten niet meer in clans, maar als een collectief”, klinkt het.

Recordverlies
Anderlecht zag eerder al een recordverlies in de laatste jaarrekening. Die bedroeg 36 miljoen euro en de schuldenberg bedraagt ondertussen zo’n 100 miljoen euro. Het is dus duidelijk dat er financieel wat moet veranderen om Anderlecht weer bovenop te helpen. Een precieze datum voor de volgende cruciale Algemene Vergadering is nog niet beslist.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws