Standard verliest tegen FC Rangers en is uitgeschakeld in Europa League

03-12-2020 22:50 Laatste update: 22:51
6

Standard de Liège nam het donderdagavond in de Europa League op tegen FC Rangers. Na de zege vorige week in de slotminuten behield Standard een waterkansje om nog door te stoten naar de volgende ronde. Dan moest het winnen op het veld van FC Rangers, maar na een goede eerste helft kon Standard de wedstrijd niet beslissen en verloor met 3-2.

Standard begon ijzersterk aan de wedstrijd met enkele snedige aanvallen langs de rechterflank. Eén van deze combinaties werd afgewertk door Maxime Lestienne na een goede voorzet van Duje Cop. Standard bleef goed druk zetten en hield FC Rangers weg van hun strafschopgebied. Toen de thuisploeg toch eens kwam opzetten kopte het de gelijkmaker binnen via een hoekschop. Een domper voor Standard, maar dat liet de moet niet zakken want enkele minuten later stond het 1-2 dankzij Duje Cop. Die een voorzet aan de tweede paal binnen tikte. Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong want enkele minuten stond het weer gelijk na een strafschop, door handsspel van Lestienne.

In de tweede helft startte Standard scherp en gingen ze op zoek naar de 2-3. Tapsoba was dicht bij het derde doelpunt maar kon niet goed afwerken. Op een onverwachts moment sloeg FC Rangers toe. Scott Arfield scoorde voor de Rangers, daarna was Standard even het noorden kwijt en kon het geen vuist meer maken. Door dit verlies is Standard uitgeschakeld in de Europa League. Volgende week ontvangt Standard thuis Benfica dat al geplaatst is voor de volgende ronde.