De Decker: UEFA bevestigde dat Vadis mocht invallen

De Decker: "UEFA bevestigde dat Vadis mocht invallen"

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 21:53do 03-12-2020 om 21:53

AA Gent heeft ook zijn vijfde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. Donderdagavond gingen de Buffalo's met 1-2 onderuit tegen Slovan Liberec. Het dieptepunt volgde echter in de tweede helft, toen de wissel van Vadis Odjidja geannuleerd werd door scheidsrechter Kateryna Mozul.

De middenvelder zou normaal gezien in de basis starten. Maar wegens een probleem met zijn zolen wou Gent geen risico nemen en nam hij uiteindelijk plaats in de tribune. Coach Wim De Decker bedacht zich echter en wou Odjidja in de tweede helft alsnog in de strijd gooien. De aanvoerder kwam het veld ook op in plaats van Sven Kums, maar de ref stuurde hem terug naar de kant waardoor Kums terug op zijn positie moest plaatsnemen.

Een bizar tafereel, op de sociale media werd dan ook gewezen naar amateurisme bij de Buffalo's. Maar volgens coach Wim De Decker kon de club hier weinig aan doen. "Odjidja zat eerst op de tribune omdat er geen plaats meer was op de bank. Na heel wat telefoontjes hadden we van de UEFA de toelating gekregen om Vadis toch nog in te brengen. Maar blijkbaar is de UEFA overruled door de wedstrijdleiding. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is onwaarschijnlijk op dit niveau", zei De Decker bij Sporza.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws