Breaking news

OFFICIEEL: Avenatti is nieuwe concullega van Mbokani bij Antwerp

KAA Gent verliest en heeft 0 op 15 in Europa League

KAA Gent verliest en heeft 0 op 15 in Europa League

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 20:57do 03-12-2020 om 20:57

KAA Gent blijft ook na 5 matchen puntenloos in de groepsfase van de Europa League. Tegen Slovan Liberec geraakten de Buffalo's niet verder dan de aansluitingstreffer van Yaremchuk. Het blijft zo achter met 0 op 15 in de Europa League.

Gent begon met goeie moed, maar zonder geblesseerde kapitein Vadis Odjidja, aan de zoektocht naar (eindelijk) de eerste punten in Europa. Bukari kreeg al na 6 minuten een unieke mogelijkheid om de Buffalo’s op voorsprong te trappen, maar de Ghanees faalde oog in oog met doelman Nguyen. Zelfde verhaal een kwartier later: Bukari vond opnieuw de doelman van de Tsjechen op zijn weg. En die Gentse inefficiëntie werd, zoals zo vaak dit seizoen, genadeloos afgestraft. Liberec prikte één keer scherp tegen en tikte daarbij de Gentse defensie eenvoudig tureluurs. Mara rondde - via het been van Mohammadi - af.

Als de Buffalo’s al met hernieuwe moed aan de tweede helft begonnen, werd die meteen stevig de kop ingedrukt. Prima aangesneden vrije trap met Bolat die eerst nog redding bracht op een kopbal, maar Yusuf was goed gevolgd om de 0-2 binnen te tikken. Yaremchuk zorgde met een knap afstandsschot voor de snelle aansluitingstreffer en hernieuwde moet voor AA Gent. Het bleek slechts een kleine opflakkering. De schwung verdween al snel weer uit spel. De grootste aandacht ging in het slot nog naar een farçe met Vadis Odjidja. De Gentse kapitein besloot om uit de tribune neer te dalen en alsnog zijn ploeg richting gelijkspel te stuwen. Dat was buiten scheidsrechter Monzul gerekend. Die oordeelde dat de wissel van Odjidja onreglementair was en stuurde hem meteen weer naar de kant. De gewisselde Sven Kums mocht nog een kwartier lang de Gentse lijdensweg mee volmaken.

De frustratie nam de bovenhand en de kaarten werden in het rond gestrooid. Een nul over de hele lijn voor AA Gent in Europa na 5 wedstrijden. Op bezoek bij autoritair groepsleider Hoffenheim krijgen de Buffalo’s een laatste kans om hun (Europees) blazoen een heel klein beetje op te poetsen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws