Royal Antwerp wint met 3-1 tegen Ludogorets en stoot door naar volgende ronde

03-12-2020 20:46
16

Royal Antwerp nam het donderdagavond op tegen Ludogorets in de Europa League. Bij winst zou Antwerp zeker zijn van de kwalificatie naar de volgende ronde. Antwerp won zijn wedstrijd met 3-1.

De eerste helft was een fantastisch kijkstuk voor al wie Antwerp een warm hart toedraagt. De thuisploeg was fel, het zette hoog druk, het creëerde kansen bij de vleet en kon ook nog eens scoren. Hongla bracht Antwerp op het halfuur op voorsprong met een prachtig doelpunt. De score kon nog verder uitlopen maar de thuisploeg verkwanselde de kansen op een ruimere voorsprong.

Het gezegde werd andermaal bevestigd, wie zijn kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus. Na nog geen 10 minuten in de tweede helft stond het 1-1, Antwerp koud gepakt. Antwerp was niet van slag en bleef een goed tempo ontwikkelen en bleef druk uitoefenen. Het was Mr. Antwerp die de 2-1 tegen de netten prikte, Ritchie De Laet bekroonde zijn sterke periode met een deugddoend doelpunt.

Vlak voor affluiten maakte Manuel Benson nog de verdiende 3-1 en zo kan Royal Antwerp sinds lange tijd zich weer plaatsen voor de volgende ronde van een Europees toernooi. Door het gelijkspel van Tottenham komt Antwerp nu aan de leiding in hun groep met 12 punten. De wedstrijd op het veld van Tottenham beslist over groepswinst.