Mechelen mist karrevracht aan kansen, maar pakt in extremis een punt in Eupen

03-12-2020 18:52
12

KV Mechelen en KAS Eupen hebben de punten gedeeld (1-1). Malinwa kreeg heel wat kansen, maar pas in de blessuretijd kon het de gelijkmaker scoren via Rob Schoofs.

Mechelen, zonder Aster Vranckx en Steven Defour op het middenveld, begon slordig aan de wedstrijd. Ondanks het evenwichtige wedstrijdbegin was het Eupen dat voor het eerst kwam dreigen met Smail Prevljak. Nikola Storm kreeg aan de overzijde twee mogelijkheden, maar een doelpunt leverde dat niet op.

In minuut 20 kwam Eupen dan toch op voorsprong dankzij Julien Ngoy, die na een diepe bal van Nils Schouterden Mechelen-doelman Gaëtan Coucke het nakijken gaf. Schouterden legde nadien aan van buiten de zestienmeter, maar de bal ging er niet in. De beste kans voor Mechelen kwam via de voet van Joachim Van Damme, maar Eupen-doelman Theo Defourny redde met een knappe voetveeg. Ruststand: 1-0.

Na de koffie voerde Mechelen de druk steeds meer op. Dit leverde nog voor het uur drie doelpogingen op, maar Schoofs, Kerim Mrabti en Geoffry Hairemans raakten niet voorbij de Eupen-goalie. Ook een vrije kopkans voor Sandy Walsh leverde geen goal op. Een zeldzame tegenprik van Eupen leidde bijna tot de 2-0, maar Ngoy besloot nipt naast.

We zijn al in de laatste tien minuten wanneer William Togui dé kans op de gelijkmaker laat liggen. In de blessuretijd lukte het dan toch voor Mechelen: Schoofs frommelde de 1-1 in doel. Malinwa verdiende de drie punten, maar moet vrede nemen met een gelijkspel.