Breaking news

OFFICIEEL: Antwerp ziet heil in Avenatti als stand-in voor Mbokani

Fransen klaar voor clash met Rode Duivels: In grote matchen winnen wij

Fransen klaar voor clash met Rode Duivels: "In grote matchen winnen wij"

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 18:17do 03-12-2020 om 18:17

De Rode Duivels nemen het in de halve finales van de UEFA Nations League op tegen Frankrijk. De troepen van Roberto Martinez kunnen zo revanche nemen voor de verloren halve finale op het afgelopen WK. Volgens oud-international Emmanuel Petit wordt het een mooi duel.

"In Rusland hadden jullie evengoed kunnen winnen tegen Frankrijk", aldus Petit bij Het Laatste Nieuws, die tegenwoordig analist. "Maar het momentum is niet voorbij, België heeft nog altijd een gouden generatie. Eén voor wie de Franse selectie geen angst heeft, maar wel veel respect. De twee teams zijn mekaar waard. Het gaat slechts om details."

Als de Fransman er één Rode Duivel moet uitpikken, dan kiest Petit voor Kevin De Bruyne. "Wereldklasse. Om naar zo iemand te kijken zou ik om 3 uur ‘s nachts opstaan. Hoe De Bruyne de bal behandelt, dat zou lesmateriaal moeten zijn op jeugdacademies wereldwijd - hij is geweldig", gaat hij verder.

"Ik gun België een prijs", besluit Petit. "Maar dan moeten ze wel een beetje Frankrijk worden. In grote matchen wínnen wij. Da’s een kwaliteit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie haalt de finale volgens jou?

België
70%
Frankrijk
30%
(178 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws