Dury looft Anderlecht: Gewonnen tegen Cercle en Gent, maar dit is trapje hoger

Dury looft Anderlecht: "Gewonnen tegen Cercle en Gent, maar dit is trapje hoger"

03-12-2020 17:15

Zulte Waregem en RSC Anderlecht krijgen vrijdagavond de eer om de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League te openen. De West-Vlamingen zijn bezig aan een matig seizoen, maar gunden zichzelf wel een opsteker door met 0-3 te gaan winnen bij KAA Gent. Toch kruipt Francky Dury graag in de underdogrol tegen paars-wit.

De trainer van Zulte Waregem heeft de komende tegenstander hoog zitten. "Anderlecht is een goeie ploeg die graag dominant voetbal brengt met jonge en technisch sterke spelers. Kompany wil graag de bal in de ploeg en dat merk je", heeft Dury zijn analyse duidelijk al gemaakt, zo blijkt op de website van Essevee.

Dat Zulte Waregem in een betere vorm zit, kan Dury dan weer niet ontkennen. "We hebben gewonnen tegen Cercle Brugge en Gent. Dat is niet slecht, maar dit is een trapje hoger. Ik ben benieuwd of we, met het lichte vertrouwen na een zes op negen, klaar zijn voor die volgende stap", blijft de ervaren coach voorzichtig.

Dury heeft alvast weinig tot geen selectiezorgen. Enkel de jonge Jannes Van Hecke moet verstek geven vanwege een blessure.