Corona hakt er stevig in bij Real: club loopt bizar hoog bedrag aan omzet mis

Corona hakt er stevig in bij Real: club loopt bizar hoog bedrag aan omzet mis

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 16:30do 03-12-2020 om 16:30

Real Madrid loopt door het coronavirus een omzet van 300 miljoen euro mis. Dat blijkt uit cijfers die de Spaanse club heeft gepresenteerd op de website.

De inkomsten zijn door Real Madrid voor het seizoen 2020-2021 gebudgetteerd op 617 miljoen euro. Dat is 300 miljoen euro minder dan voorspeld, gebaseerd op cijfers uit de jaren voor de wereldwijde pandemie. Vanwege de tegenvallende inkomsten moesten spelers en stafleden van de Koninklijke een salarisverlaging van tien procent ondergaan.

De club laat op de website weten dat, ondanks het enorme verlies aan inkomsten, ze het seizoen af gaat sluiten met een positief resultaat van 313 duizend euro. De gepresenteerde documenten zullen besproken worden in de ledenvergadering op 20 december aanstaande.

Op sportief vlak is het voor Real Madrid vooralsnog een wisselvallig jaar. De ploeg van Eden Hazard en Thibaut Courtois won de titel en pakte de Spaanse beker in het seizoen 2019-2020. In het huidige seizoen gaat het allemaal wat moeizamer. De club is nog niet zeker van de volgende ronde in de Champions League en ook in de competitie loopt het uiterst moeizaam, waar Real momenteel de vierde plek bekleedt na tien speelrondes.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws