‘Dominant’ Antwerp heeft punten nodig: “Da’s ons grootste werkpunt”

‘Dominant’ Antwerp heeft punten nodig: “Da’s ons grootste werkpunt”

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 14:44do 03-12-2020 om 14:44

Royal Antwerp Football Club speelt dominant voetbal, maar volgens Pieter Gerkens heeft de club wel meer punten nodig. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft Gerkens een aanvaller.

De club wordt onder Leko ‘dominAntwerp’ genoemd. “Als je in drie matchen 2 op 9 pakt, heb je weinig aan goed, dominant voetbal. Veel dominanter kunnen we niet meer worden, maar we moeten iets meer proberen op resultaat te spelen, iets standvastiger worden. En meer de nul houden ook, scherper zijn in de omschakeling en de tegenaanval eruit halen. Da's ons grootste werkpunt. Al is daar nu met al die wedstrijden weinig tijd voor."

Ook in Europa maakt Antwerp indruk. "We hadden er een goed gevoel bij, al wisten we dat het moeilijk zou worden. Tottenham is buiten categorie, Linz is altijd taai. We geloofden erin en zeker na die eerste match, winst op Ludogorets, dachten we: 'Oké, dit kan, we gaan er samen voor.' Die vele matchen vind ik trouwens wel fijn. Je hebt geen tijd om na te denken. Al is het mentaal ook zwaar. Je blijft in die flow, de bal blijft rollen, de knop staat permanent aan. Voorlopig gaat dat goed, maar als de resultaten even niet volgen, kan het anders worden, denk ik. Dat hebben we gelukkig nog niet gehad”, aldus Gerkens.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Gerkens hier gelijk?

Ja
98%
Nee
2%
(59 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws