Club Brugge presteert in Europa: “Deze momenten als Belgische club koesteren”

Club Brugge presteert in Europa: “Deze momenten als Belgische club koesteren”

03-12-2020 14:27
10

Club Brugge presteert sterk in Europa. Blauw-Zwart is één speeldag voor het einde van de poulefase al zeker van Europese overwintering. Op de laatste speeldag kan het zich ook nog kwalificeren voor de volgende ronde.

Eddy Snelders ziet een buitengewone prestatie voor een Belgische club. "We moeten ons realiseren dat een uitslag als deze geen schering en inslag is geweest voor Belgische ploegen in de Champions League", citeert Sporza de commentator.

"We hebben er mee leren leven dat we 3-0 tegen krijgen en dit was een cruciale wedstrijd voor Club. Als Belgische ploeg heb je niet veel marge en als Club moet je deze momenten koesteren. Ik denk dat hier nog enkele jaren over gesproken zal worden."

"Belgische ploegen verliezen vaak door de efficiëntie van de tegenstander en nu was het een keer omgekeerd. Het is leuk om te weten dat een Belgische ploeg dat ook kan. De eerste helft ging gelijk op en dan heb je zulke momenten nodig. Een fout van de tegenstander en die straf je dan af. Dan duik je met 1-0 de rust in en dat is ideaal."

"Meteen na de rust heb je het moeilijk, maar dwing je die penalty af en is op dat moment de wedstrijd gespeeld. Dan is de veerkracht en het geloof weg bij de tegenstander en wordt die wedstrijd makkelijker. Maar als je die momenten niet neemt, dan blijft het onzeker”, aldus Snelders.