Gerkens legt het verschil tussen Antwerp en Anderlecht uit: “Heel belangrijk”

Gerkens legt het verschil tussen Antwerp en Anderlecht uit: “Heel belangrijk”

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 10:45do 03-12-2020 om 10:45

Pieter Gerkens maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Royal Antwerp Football Club. Bij The Great Old geniet Gerkens met volle teugen. Tegenover Het Laatste Nieuws laat hij zich uit over beide clubs.

Gerkens draait uitstekend in de 3-5-2 van coach Ivan Leko. "Da's een van de redenen waarom het zo goed gaat, zeker. Maar dat het bij Anderlecht onder Vincent Kompany niet liep voor mij, lag niet aan het systeem. Want waar ik nu op het veld het meest aan de bal kom, is dezelfde plaats als bij Anderlecht.”

Het systeem werkte anders bij Anderlecht. “Daar gebeurde het vaak dat de rechtsback in balbezit op het middenveld moest spelen en dan kreeg je hetzelfde systeem als nu, met dat vierkant op het middenveld. Het is dus zeker niet zo dat ik enkel in een 3-5-2 kan functioneren."

Antwerp is een ploeg in vorm. "Antwerp draait beter dan Anderlecht toen ik er zat. Heel belangrijk. En het vertrouwen dat ik hier heb, was er toen niet. Plus: in een goed draaiende ploeg spelen is voor iedereen makkelijker. De hele sfeer rond de club is ook anders. Als er extra-sportieve elementen binnen de club beginnen woelen, sijpelt dat altijd door naar de kleedkamer.”

“Het is belangrijk dat er over voetbal gepraat wordt, niet over wat zich afspeelt in en rond de bureaus van het bestuur. Hetzelfde geldt voor m'n periode bij Genk. Die speelden toen play-off 2 en eindigden twee keer zesde in Play-Off 1. Dat was ook niet denderend. Het was toen ook niet het meest stabiele Genk, met de bestuurswissel.”

Gerkens voelt zich goed bij Antwerp. “Ik ben niet iemand die snel twijfelt aan zichzelf, maar het is wel belangrijk dat ik in een omgeving zit waarin iedereen weet wat hij wil, en op dezelfde golflengte zit. Dat was moeilijk bij die andere clubs, maar daar heb ik hier geen last van. De ploeg groeit richting top, ik groei mee. Ideaal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws