Clement reageert na zege Club Brugge: “Nog niet vaak gezien bij Belgische club”

Clement reageert na zege Club Brugge: “Nog niet vaak gezien bij Belgische club”

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 08:13do 03-12-2020 om 08:13

Club Brugge zette Zenit Sint-Petersburg met 3-0 opzij in de Champions League. Daardoor maakt Blauw-Zwart ook nog kans op de volgende ronde. Volgende week wacht Lazio Roma. Coach Philippe Clement reageerde na afloop tegenover Het Nieuwsblad.

“Als je 3-0 wint in de Champions League ben je over alles tevreden”, begint Clement. “Zo’n resultaat kwam nog niet vaak voor bij een Belgische ploeg en we hebben nu ook 7 punten. Wat Club Brugge betreft is dat al van het seizoen 2005-2006 geleden. Als je weet dat ik dan zelf nog meespeelde…Sindsdien deed slechts één Belgische ploeg beter.”

Clement zag een gretig Club Brugge. “In zo’n match als tegen Zenit moet je je momenten pakken. Dat was zo met De Ketelaere. Ricca zette voor. Die bal wijkt af en is niet perfect, maar Charles is alert en heeft de koelbloedigheid om af te werken. Alles wat we besproken hebben is uitgevoerd. Ik zag ook veel geestdrift op de tribune. Ook de jongens die op de bank zaten leefden mee.”

“In mijn stoutste dromen winnen we volgende week op Lazio en overwinteren we in de Champions League. We gaan doen wat we altijd al deden in Europa. Ook naar Real Madrid en PSG gingen we om te winnen. Dat lukte bijna in Spanje (Club speelde 2-2 gelijk, red.) en ook in Parijs had het resultaat beter kunnen zijn als die penalty (Diagne, red.) daar niet de mist in gaat. Maar nu focus ik eerst even op de Belgische competitie”, aldus Clement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws