Russische media na zege Club Brugge: ‘Ontslag lonkt voor Zenit-trainer Semak’

Russische media na zege Club Brugge: ‘Ontslag lonkt voor Zenit-trainer Semak’

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 07:21do 03-12-2020 om 07:21

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 07:25do 03-12-2020 om 07:25

Club Brugge won met 3-0 van Zenit Sint-Petersburg. Daardoor is Blauw-Zwart zeker van een plek in de Europa League en wacht er volgende week een belangrijke match tegen Lazio Roma. De Russische pers was niet mals na het optreden van Zenit.

RBK Daily zag hoe Zenit zijn laatste kans verspeelde op Europees voetbal. ‘Voor het tweede seizoen op rij eindigt de club in de Champions League op de laatste plaats in de groepsfase.’ Ook coach Sergej Semak voelt de bui al hangen. “Het was een moeilijk jaar. Het is geen vraag voor mij, maar de beleidsbepalers van de club moeten zich afvragen of een ontslag aan de orde is. Het is mijn taak om te werken en de taken uit te voeren die ik moet doen”, aldus Semak.

Kommersant zag dat Zenit nauwelijks kans had om Club Brugge opzij te zetten. ‘Zenit kon alleen tevreden zijn met een overwinning, maar er waren nauwelijks kansen. Naast het feit dat de club niet in de beste vorm zit, misten ze ook enkele spelers. Vyacheslav Karavayev en Wendel, en Dejan Lovren waren geschorst en Artem Dzyuba geblesseerd. Vooral het verlies van Lovren leek onherstelbaar voor Zenit’, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws