Club naar volgende ronde Champions League? Dit zijn de mogelijke scenario's

Club naar volgende ronde Champions League? Dit zijn de mogelijke scenario's

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 23:58wo 02-12-2020 om 23:58

Club Brugge overwintert. Na vijf speeldagen in de Champions League is Blauw-Zwart al zeker van Europees voetbal in de lente. Op de slotspeeldag heeft Club Brugge haar lot in eigen handen in welk tornooi het verder bekert.

Na de 3-0 zege tegen Zenit Sint-Petersburg is Club Brugge zeker van de derde plaats in haar groep. Blauw-Zwart telt 7 punten. Zenit  haalde uit 5 groepsmatchen 1 punt en is uitgeschakeld.Op de slotspeeldag ontvangt Zenit Dortmund. De Duitsers tellen 10 punten.

Omdat Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel 2 keer wonnen van Club Brugge zijn zij al zeker van de volgende ronde in de Champions League.Dortmund is evenwel nog niet zeker van de groepswinst. Doet het op de slotspeeldag minstens even goed als Lazio is de eerste plaats een feit.

De Romeinen ontvangen Club Brugge. Lazio heeft tegen Club Brugge genoeg aan een punt om verder te gaan in de Champions League. Club Brugge moet winnen van Lazio om in het Kampioenenbal. Anders is er de troostprijs van de Europa League.

Indien Dortmund op de slotspeeldag niet wint van Zenit, kunnen de Italianen de groepswinst nog pakken. Het verschil tussen beide teams bedraagt momenteel 1 punt. Eindigen ze gelijk? Dan is Lazio in het voordeel. Het won immers thuis met 3-1 van Dortmund. De terugmatch in Duitsland eindigde op 1-1.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws