VP Rapport: Defensie krijgt goede punten tegen Zenit, De Ketelaere en Lang sterk

02-12-2020 23:30 Laatste update: 03-12-2020 00:00
16

Club won woensdagavond met overtuigende cijfers van Zenit Sint-Petersburg. De thuisploeg klopte de bezoekers met 3-0. VoetbalPrimeur.be maakte een spelersrapport na die belangrijke overwinning.

Mignolet – 6
Had niet zo veel werk deze avond maar voetbalde goed mee. Hij straalde rust uit in zijn doel en dat gaf vertrouwen aan zijn verdediging. 3e clean sheet op rij voor Mignolet.

Mata - 7,5
Startte zeer goed aan de wedstrijd met aanvallende impulsen en stevig verdedigend werk. Is stilaan aan het groeien naar zijn beste vorm. Kreeg op het einde van de wedstrijd een applausvervanging.

Kossounou – 7
Speelde een degelijke wedstrijd. Verdedigend stond hij er en zijn dekking was ook meer dan behoren. Af en toe stapt deze jonge verdediger nog iets te pas en te onpas uit. Uitvoetballen was goed maar er is progressie mogelijk.

Mechele - 7
Had geen moeite met zijn rechtstreekse concurrent. Was onberispelijk in zijn verdedigende ingrepen, in het uitvoetballen weinig tot geen risico.

Ricca - 7
Deed het zeer voortreffelijk na lange tijd onbeschikbaar te zijn. Speelde in Zenit een goede wedstrijd centraal in de defensie, vandaag speelde de Uruguyaan goed op de linksachter positie.

Balanta – 6,5
De Colombiaan speelde de afgelopen weken amper of niet. Ook hij groeit stilaan naar zijn beste vorm, speelde een goede partij en kuiste veel op voor de verdediging. Naarmate de wedstrijd vorderde had hij meer en meer vertrouwen met bal aan de voet.

Vanaken – 7
Speelde eigenlijk een anonieme partij maar was daarom niet minder belangrijk. Vanaken zorgt voor rust in de ploeg, hij weet wanneer er moet versneld worden. Wint bijna al zijn kopduels en is zo belangrijk voor Club Brugge. Ijzig kalm vanaf de elfmeter.

Vormer – 6,5
Vormer maalde weer zijn kilometers af en zorgde voor stabiliteit op het middenveld. Kon weinig gevaar creëren behalve op hoekschop maar Vanaken kon zijn kopbal niet genoeg naar de hoek plaatsen.

Dennis - 6
Had veel goede wil en wou wel iets tonen. Hij probeerde zijn eigenzinnigheid binnen de perken te houden en speelde samen met zijn ploegmaten. Af en toe deed de flankaanvaller iets wat frustraties oproept bij zijn ploeggenoten, het volgende moment levert hij een assist af voor Lang.

Charles De Ketelaere – 8
Op een ongewone positie, diep in de spits maar trok zijn plan. De jonge Bruggeling liet zich veel betrekken in het spel en liep slim in de ruimte. Scoorde het openingsdoelpunt met een mooi schot en versierde een penalty voor de 2-0.

Lang – 8
Was gretig en had zin om vooruit te spelen. Toonde veel goede acties en was bij de 1-0 een belangrijke pion in de omschakeling. Bleef hard werken in balverlies in de tweede helft en scoorde enig mooi de 3-0. De gevaarlijkste man op het veld.