Britse regels kunnen positief zijn voor Belgische clubs: Minder concurrentie

Britse regels kunnen positief zijn voor Belgische clubs: "Minder concurrentie"

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 23:45wo 02-12-2020 om 23:45

Na de brexit op 1 januari komt er nieuwe reglement voor spelers die naar de Premier League willen verhuizen. Het zal een pak moeilijker worden om een transfer naar Engeland te versieren, vooral voor jonge spelers. Volgens Bob Claes, spelersmakelaar bij Let's Play, kan dat positief uitdraaien voor de Belgische ploegen.

Spelers jonger dan 18 jaar zullen immers niet meer naar de Premier League kunnen verhuizen. Er komt ook een limiet op het aantal nieuwe spelers tussen 18 en 21 jaar. "Ik zie een kans voor Belgische clubs en hun jeugdwerking", vertelt Claes aan Sporza. "Zij zullen wat minder concurrentie krijgen voor hun spelers onder de 18. Misschien vertrekken spelers nu minder snel naar het buitenland."

"Het is een heel grote stap om op jonge leeftijd naar het buitenland te gaan en jongeren maken het ook niet altijd waar in het buitenland, al is het niet altijd negatief. Maar in veel gevallen schat ik het nu positief in voor onze Belgische clubs, die minder concurrentie zullen krijgen van de clubs uit Engeland met grote budgetten", besluit de spelersmakelaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws