Charles De Ketelaere op weg naar de top? Jonge Bruggeling blijft verbazen

Charles De Ketelaere op weg naar de top? Jonge Bruggeling blijft verbazen

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 23:14wo 02-12-2020 om 23:14

Club Brugge speelde woensdagavond tegen Zenit Sint-Petersburg. Club Brugge won zijn beslissende groepswedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg met overtuigende cijfers, 3-0. Charles De Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang zorgden voor de doelpunten. Wat hebben we geleerd na deze wedstrijd? VoetbalPrimeur.be zet het voor u op een rij.

Lang is de gevaarlijkste speler
Er is afgelopen veel gezegd en geschreven geweest over het aanvallende compartiment van Club Brugge, niet efficiënt genoeg, te weinig doelgericht, geen creativiteit. Noa Lang heeft het in principe allemaal, hij heeft een versnelling bal aan de voet, kan infiltreren zonder bal en heeft een neus vor doelpunten. Noa Lang is nog maar enkele maanden in loondienst van Club maar bewijst nu al zijn meerwaarde. Naast zijn creatieve geest kan je van de Nederlander ook zeggen dat hij hard werkt. De Rotterrdamse branie is niet te ontzien bij Lang maar wie zal het wat schelen als hij zo blijft presteren? You love him or you hate him!

Héél zwak Zenit
Net na de loting werd gezegd dat het een groep was waar het heel dicht bij elkaar zou liggen. Als we nu naar de verhoudingen kijken kunnen we toch stellen dat Dortmund misschien te sterk is voor deze groep maar wat een zekerheid is is dat Zenit, op de manier waarop ze vanavond speelden, absoluut geen meerwaarde is voor de Champions League. Weinig beleving, geen gevaarlijke dreiging en gewoon te weinig kwaliteit. Club Brugge won verdiend en neemt ook zo al zeker de derde plaats maar na deze wedstrijd gezien te hebben was dit ook van moeten. 

‘KING CHARLES’
Hij maakte zich onsterfelijk in Zenit Sint-Petersburg door in de absolute slotfase de 1-2 binnen te tikken, maar Charles De Ketelaere bewees ook vanavond opnieuw zijn meerwaarde. De jonge Bruggeling heeft geen ‘allures’, geen opvallende schoenen of tatoeages. Het is een gewone jongen die ongelofelijk goed kan voetballen,  zijn spelstijl weerspiegelt zijn houding naast het veld: sober maar o zo doeltreffend. Hij opende de score in de eerste helft met een mooi geplaatst schot. In de tweede helft versierde hij een strafschop door sneller te reageren dan zijn tegenstrever. De 19-jarige jongeling van Club Brugge zal een mooie toekomst tegemoet gaan.

Defensieve stabiliteit
De defensie werd dit seizoen al eens op de korrel genomen. Simon Mignolet, Brandon Mechele en enkele andere gingen al niet vrijuit dit seizoen bij bepaalde tegendoelpunten maar vandaag stond de verdediging als een huis. Clinton Mata speelde een voortreffelijke wedstrijd, net zoals Odillon Koussounou en Brandon Mechele. Fede Ricca trekt altijd zijn streng en deed dat vanavond ook. Is Club Brugge dankzij deze zege weer op de juiste rails terecht gekomen?

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws