Club houdt kansen gaaf op 2e plaats na 3-0 zege tegen Zenit

02-12-2020 22:52 Laatste update: 22:55
44

Club Brugge ontving op de 5e speeldag Zenit Sint-Petersburg, de rechtstreekse concurrent voor de 3e plaats. Club won overtuigend met 3-0 na doelpunten van Charles De Ketelaere, Hans Vanaken en Noa Lang. Club behoudt zo de mogelijkheid om de tweede plaats te veroveren op de slotspeeldag.

Club schoot goed uit de startblokken in deze belangrijke wedstrijd, het zette druk naar voren en wou hevig starten. Na enkele minuten moest Club de controle toch aan de bezoekers overlaten. Zenit was de gevaarlijkste ploeg maar de bezoekers konden Simon Mignolet niet bedreigen. Net voor het halfuur was het dan toch raak voor Zenit, via een mooi uitgespeelde combinatie over de rechterflank van Zenit. Sebastian Driussi zette de bal voor doel en Sardar Azmoun kon de bal voorbij Mignolet plaatsen, maar er was gevlagd omdat Driussi vanuit buitenspelpositie vertrok.

Na deze wake-up call kwam Club Brugge beter in de wedstrijd en dat resulteerde in het openingsdoelpunt. Een goede omschakeling via Ruud Vormer en Noah Lang kwam bij Fede Ricca terecht. De Uruguyaan zette de bal voor doel maar die bal werd niet goed weggewerkt en Charles De Ketelaere werkte de bal in doel, 1-0. Zenit was van slag en Club kreeg vertrouwen, Vanaken kwam nog dicht bij de 2-0 met een kopbal maar Mikhail Kerzhakov stond pal. Club ging met een gedroomde voorsprong de rust in.

De Russen kregen een donderpreek in de kleedkamers tijdens de rust want Zenit startte scherp en met veel drive naar voren de tweede helft. Met drie nieuwe spelers kwam er meer tempo bij de Russen en Club had het lastig; Vooral de rechterkant met Mata kwam onder druk te staan. Na twee minuten kon Zenit de gelijkmaker binnentikken maar dat was met de hand dus het doelpunt was ongeldig.

Op het uur kreeg Club een penalty, De Ketelaere was sneller op de bal dan zijn rechtstreekse tegenstander die De Ketelaere op de voet trapte en zo kreeg Club een penalty. Hans Vanaken zette de penalty koelbloedig om. Zenit probeerde wel iets te forceren maar was onmachtig en te zwak om Club echt te verontrusten. Noa Lang pikte ook zijn doelpuntje mee nadat hij een voorzet van Emmanuel Dennis mooi in het hoekje weglegde.

Club blijft zo op de derde plaats met 7 punten. Volgende week staat een rechtstreeks duel tegen Lazio op het programma voor de tweede plaats.