Waasland-Beveren verrast Charleroi en wint van de Carolo's

02-12-2020 18:49 Laatste update: 19:00
8

Sporting Charleroi zit in een gigantisch sukkelstraatje. De ploeg heeft het al enkele weken moeilijk en ging woensdag ook onderuit tegen Waasland-Beveren. Het werd 0-2.

Sporting Charleroi zat de laatste weken in een sukkelstraatje en ook tegen degradatiekandidaat Waasland-Beveren werd dat nog maar eens duidelijk. Het Charleroi van begin dit seizoen is onherkenbaar geworden. Ook tegen de Waaslanders had de thuisploeg het verschrikkelijk moeilijk.

De bezoekers waren de betere ploegen en versierden ook de beste kansen. Een flets Charleroi zag Aboubakary Koita na 35 minuten voetballen dan ook de verdiende voorsprong in doel schieten. Charleroi kreeg daarop wel kansen, maar vond de gelijkmaker niet. Een rode kaart vond het wel. Marco Ilaimaharitra ging te stevig in op Koita. De VAR greep in en Lothar D'Hondt trok de rode kaart.

In de tweede helft kregen we een Charleroi met een ander gezicht, dat vol voor die gelijkmaker ging. Bij Waasland-Beveren was het vooral pompen en hopen op een dodelijke counter. Al bleef Charleroi – ondanks de man minder – achterin wel goed staan.

De thuisploeg kreeg ook wel enkele uitstekende kansen om voor die gelijkmaker te zorgen. Schoonbaert en doelman Jackers hielden dat echter tegen. Charleroi bleef morsen met de kansen, alle hens aan dek bij de Waaslanders. Ook de bezoekers kregen wel nog wat kansen en scoorden in het absolute slot zelfs nog. Het was alweer Koita die het helemaal kon afmaken: 0-2.

Waasland-Beveren springt door de winst over Royal Excel Moeskroen en STVV naar de zestiende plek in de stand. Charleroi blijft steken op de zesde plek, met twee punten achterstand op de nummer vier Royal Antwerp FC.