Een nieuw mirakel hoeft niet, maar Bulgaarse voetbalgoden staan Antwerp gunstig

Een nieuw mirakel hoeft niet, maar Bulgaarse voetbalgoden staan Antwerp gunstig

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 09:00do 03-12-2020 om 09:00

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 16:00do 03-12-2020 om 16:00

Antwerp heeft alles in eigen handen in Europa, met een overwinning tegen het Bulgaarse Ludogerets komt een Europese lente weer wat dichterbij. De Bulgaren wisten nog geen enkel puntje te sprokkelen in Europa dit seizoen. Ook het verleden is Antwerp  goed gezind, de Antwerpenaren verloren nog nooit tegen een Bulgaarse tegenstander.

Drie keer nam Antwerp het al op tegen een Bulgaarse tegenstander, twee keer werd er gewonnen. De laatste overwinning dateert van eind oktober, Antwerp moest toen op bezoek bij Ludogerets. Ivan Leko en zijn manschappen wisten die wedstrijd met 1-2 te winnen, Refaelov en Gerkens zorgden toen voor de doelpunten.

Een goed resultaat, al valt het te betwijfelen dat de match ooit de geschiedenisboeken in zal gaan. Die eer is echter wel weggelegd voor Vitosha Sofia, zij waren namelijk de tegenstander van Antwerp toen het mirakel van Vitosha zich voltrok. In het seizoen 1989/90 moest Antwerp namelijk aan de bak tegen de Bulgaren uit Sofia, in de eerste ronde van de UEFA Cup.

De heenwedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel, het gebrek aan doelpunten werd echter ruimschoots goed gemaakt in de terugwedstrijd. Antwerp stond op de rand van de uitschakeling toen er slechts luttele minuten voor tijd een 1-3 achterstand op het bord stond. Na een ultieme ommekeer wist Antwerp de wedstrijd echter nog te winnen, het werd 4-3. Frank Raes geraakt er nog steeds niet over uitgepraat.

Zo iconisch als in 1989 zal het waarschijnlijk niet worden donderdagavond, een overwinning zou echter al wonderen doen voor de kwalificatiekansen van Antwerp. De Bulgaarse voetbalgoden lijken Antwerp alvast gunstig gezind.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Overwintert Antwerp in Europa?

Ja
97%
Nee
3%
(151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws