Houdt Standard kansen gaaf? Luikenaars kwalificeerden zich al eens tegen Rangers

Houdt Standard kansen gaaf? Luikenaars kwalificeerden zich al eens tegen Rangers

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 08:00do 03-12-2020 om 08:00

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 15:00do 03-12-2020 om 15:00

Wil Standard nog enige hoop op een Europese overwintering behouden weet het wat het moet doen. Enkel een overwinning tegen de Schotse Rangers volstaat. De Luikenaars speelden in het verleden al drie keer tegen de Schotse club, één keertje wist het te winnen.

Steven Gerrard en zijn Rangers verkeren in bloedvorm. De club uit Glasgow staat autoritair aan kop in de Schotse competitie, zonder verliespartijen. Vijftien speeldagen ver tellen de Rangers al dertien overwinningen. Ook de Europese vorm kent een hoogconjunctuur, samen met Benfica staan de Rangers ongeslagen aan kop in groep D.

Die topvorm mocht Standard aan de lijve ondervinden, eind oktober gingen de Schotten met 0-2 winnen in Luik. James Tavernier en oude bekende Kemar Roofe waren de doelpuntenmakers van dienst. De Luikse verliespartij was echter niet de eerste keer dat beide ploegen elkaar in de ogen keken, dat gebeurde al twee keer eerder.

Veel Standard supporters zullen zich dat echter niet meer herinneren, de dubbele confrontatie vond plaats in het seizoen 1961/62. In de kwartfinales van de Champions League werd Standard uitgeloot tegen de Rangers. Standard zou de heenmatch met overtuigende 4-1 cijfers winnen, de ruime overwinning zou later van goudwaarde blijken. In de terugmatch verloot Standard namelijk met 2-0 in Schotland, de kwalificatie voor de halve finales was echter een feit. Daarin bleek uiteindelijk het Real Madrid van Alfredo Di Stefano te sterk.

De Rangers zijn overigens niet de enigste Schotse tegenstander die Standard voor de kiezen heeft gekregen. Standard speelde in totaal dertien keer tegen een ploeg uit Schotland, zes keer werd er gewonnen. Pakt Standard donderdagavond de broodnodige overwinning tegen de Rangers kan het zijn winstbalans naar 50% doen overhellen. Belangrijker is echter dat Standard in dat geval nog steeds hoop mag koesteren op een Europese lente.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Weet Standard alsnog te overwinteren in Europa?

Ja
20%
Nee
80%
(44 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws