Anderlecht, Standard en Club Brugge in de problemen: 'Als je een titel wil ...'

Anderlecht, Standard en Club Brugge in de problemen: 'Als je een titel wil ...'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 20:30wo 02-12-2020 om 20:30

We krijgen voorlopig een bijzonder vreemd seizoen in de JPL, waar de 'grote' clubs nog niet helemaal konden overtuigen. Dat ziet ook Mo Messoudi, die bij heel wat Belgische topclubs vooral aanvallende problemen ziet.

"Ik denk niet dat de traditionele drie groten in het Belgische voetbal, Anderlecht, Club Brugge en Standard in een weekend zo weinig kansen creëerden en zo’n slaapverwekkende vertoning opzetten als afgelopen speeldag", merkte hij afgelopen weekend op. "Het is duidelijk dat die drie, in tegenstelling tot pakweg Genk, voorin een probleem hebben", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Onder andere bij RSC Anderlecht ziet hij een probleem. "Anderlecht laat Bundu een hele wedstrijd staan, terwijl die in zeven wedstrijden nog niet scoorde en evenmin een assist gaf. Amuzu en Verschaeren hebben wel talent maar niet genoeg kwaliteiten voor Anderlecht. De enige voorin met een meerwaarde bij paars-wit is Nmecha, maar die moet je dan ook meer bevoorraden dan zondag gebeurde. Met Tau en Trebel achter hem liep dat een stuk beter", geeft hij aan.

Ook Standard en Club Brugge konden Messoudi niet overtuigen. "Bij Standard vind ik Balikwisha en Lestienne meer flankspelers dan diepe spitsen. Bij Club was Krmencik weerom dramatisch. Okereke loopt verloren op de flank, Dennis staat nog altijd met nul goals in competitie. Als je wil mee doen voor de titel moet je een echte scorende spits hebben, zoals Genk heeft met Onuachu", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws