De Laet speelde met wereldsterren: 'Scholes beter dan Ronaldo'

De Laet speelde met wereldsterren: 'Scholes beter dan Ronaldo'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 14:01wo 02-12-2020 om 14:01

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 14:11wo 02-12-2020 om 14:11

Momenteel komt Ritchie De Laet uit voor Royal Antwerp FC, maar kwam in het verleden uit voor grote clubs zoals Manchester United en Leicester City FC. Daar speelde hij ook samen met flink wat grote namen. De ene maakt ook al wat meer indruk dan de andere.

De Laet kwam in een selectie terecht dat het jaar daarvoor nog de Champions League won. Een team vol sterren. "Ik had een boontje voor Nemanja Vidic, maar de strafste was zonder twijfel Paul Scholes", verrast De Laet bij Knack.

De verdediger kiest dus niet voor een Ryan Giggs of Cristiano Ronaldo. "Allemaal wereldtoppers, maar Scholes stond daar nog een niveau boven. Scholes toverde, ik kan het niet anders noemen. Je zette er twee mandekkers op en hij draaide met het grootste gemak weg. Hij dacht altijd twee stappen vooruit, alsof de tijd voor hem trager ging", stelt De Laet.

Hij herinnert zich nog één wedstrijd waarin Scholes schitterde. "De halve finale in de Champions League voetbalde hij alsof hij in zijn achtertuin stond. Scholes schaakte op het veld, zelfs de grootste sterren leken sukkelaars wanneer hij zijn dag had. Maar dat gebeurde onder de radar. Ronaldo en Rooney kregen meer aandacht", aldus De Laet.

Kane
Bij Leicester City voetbalde De Laet ook nog met Kane, al maakte die weinig indruk op hem. "Dat is nog beleefd uitgedrukt. Ik vond het een dwaze, simpele speler. Maakt niet uit waar of hoe Kane de bal kreeg, binnen de seconde trapte hij op doel, vaak technisch nog onbeholpen ook. De andere spelers lachten ermee. En zie hoever Kane het uiteindelijk heeft geschopt", geeft De Laet aan.

Een andere spits kon hem meer overtuigen. "Jamie Vardy vond ik veel beter, al beschouwde de buitenwereld hem indertijd ook als een flop. Zijn carrière verliep even raar als die van mij. Op zijn 24e voetbalde hij nog in de achtste klasse, het niveau dat men in België ‘provinciale’ noemt. Dat was in zijn hoofd gekropen. Vardy kwam op het veld met het idee: oei, ik hoop maar dat ik niks verkeerd doe. Maar op training zag je dat er veel meer in zat", besluit De Laet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws