Kompany: 'Anderlecht heeft de ploeg met meeste progressiemarge in België'

Kompany: 'Anderlecht heeft de ploeg met meeste progressiemarge in België'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:45wo 02-12-2020 om 13:45

RSC Anderlecht kent al enkele moeilijke jaren en blijft zoeken naar een nieuwe prijs. Daar moet onder andere coach Vincent Kompany voor gaan zorgen. Hij heeft alvast een duidelijke filosofie over zijn Anderlecht.

"Mijn droom is om over een ploeg te beschikken die dominant is in balbezit", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Een ploeg die over heel het veld agressief speelt, in staat is om zo hoog mogelijk op de helft van de tegenstander de bal te veroveren, veel kansen creëert en geen doelkansen weggeeft. Een totale dominantie, zeg maar", geeft Kompany aan.

Heropbouw
Kan Anderlecht dat ook? "We zijn bezig met de heropbouw van de ploeg en dat is iets waar je elke dag aan moet werken. Maar ik heb een jong team en ik mag dus niet hetzelfde eisen als van een andere ploeg", weet de trainer.

"Alles draait om het dagelijkse leerproces van de spelers. Wat mij in dit project boeit, is het feit dat de spelers dag na dag toegroeien naar het ideaalbeeld dat we voor ogen hebben. Ik zie gewoon dat ze vooruitgang boeken", aldus Kompany.

Meeste progressie
En volgens Kompany kan zijn ploeg nog veel beter worden. "Ik ben een realist en ik ben rationeel ingesteld. Er is veel nodig om mij te verrassen. Ik houd rekening met alle mogelijke scenario’s en ik weet dat mijn team een enorme progressiemarge heeft. Anderlecht is de ploeg die de grootste progressiemarge heeft van de competitie", vertelt hij.

"Maar Anderlecht blijft Anderlecht. Het is een club die moet winnen en kampioen moet spelen. Als je het nuchter bekijkt, dan weet je dat de club in financiële moeilijkheden zit en het moet doen met een jonge ploeg. Heeft de ploeg, in vergelijking met een jaar geleden, al stappen gezet? Natuurlijk. Zullen we binnen een jaar nog verder staan? Zeker en vast", besluit Kompany.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws