Breaking news

Club Brugge op volle sterkte tegen KRC Genk, Vanaken en Dennis maken comeback

De Laet herinnert zich slechte periode van Antwerp: Met gaten in de deuren

De Laet herinnert zich slechte periode van Antwerp: "Met gaten in de deuren"

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:00wo 02-12-2020 om 13:00

Met Ritchie De Laet heeft Royal Antwerp FC een rasechte fan in eigen rangen rondlopen. De verdediger maakt er geen geheim van dat hij al van jongsaf aan fan is van de club. De Antwerpenaar legt ook uit waarom hij net fan geworden is van The Great Old.

"Antwerp is de zotste club van het land. Daarom ben ik fan", klinkt het duidelijk bij Knack."Mijn grote held was Harald Pinxten (Antwerps-speler van 2001 tot 2005, nvdr). Allesbehalve de beste voetballer, maar een heerlijke mentaliteit van ‘loop allemaal naar de maan!'", geeft De Laet aan.

En dan was er ook nog clublegende Patrick Goots. "Van hem bemachtigde ik als klein knaapje een sok. Ik herinner het me als gisteren. Het was na de kampioenenmatch tegen Ingelmunster, het enige wat Goots nog aanhad, waren zijn sokken en daar heb ik er één van gekregen! Die stinksok hing jaren op mijn slaapkamer. Voor mij was dat evenveel waard als het Lam Gods", lacht hij.

Moeilijke jaren
Antwerp is nu bijzonder goed bezig, maar had het ook jaren, decennia zelfs, bijzonder moeilijk. "Nu het zo goed gaat met Antwerp zou je vergeten hoe diep de club zat. Ik herinner me de gaten in de binnendeuren, spelers moesten zelf een trainingspak bijeenscharrelen en als sportlunch zette men sandwiches op tafel met grote potten preparé en kip curry. Je kunt het je niet meer voorstellen", vertelt De Laet.

Maar één ding bleef op absoluut topniveau in België volgens De Laet. "Het enige wat altijd overeind bleef, was het enthousiasme van de Antwerpfan", merkt De Laet op.

"Een geschift voorbeeld van dit seizoen: in de 70e minuut tegen Tottenham werd er plots vuurwerk afgestoken. Bevreemdend, in een leeg stadion. Eigenlijk stoorde het. Sinds corona zijn we gewend om elkaar te verstaan op het veld. We stonden 1‑0 voor, hadden opperste concentratie nodig en plots leek het alsof je op een nieuwjaarsfuif zat. Bij welke club maak je zulke zottigheden mee? Bij Antwerp", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws