'Barça heeft flink lijstje: ook bankzitters Atlético, Arsenal en Chelsea in beeld'

'Barça heeft flink lijstje: ook bankzitters Atlético, Arsenal en Chelsea in beeld'

02-12-2020 12:42
2

FC Barcelona speurt de transfermarkt af op zoek naar een goedkope centrale verdediger. De club zou nu ook het oog hebben laten vallen op Felipe (Atlético Madrid), Shkodran Mustafi (Arsenal) en Antonio Rüdiger (Chelsea).

Volgens AS wil Barça profiteren van het feit dat Felipe op de bank is beland bij Atlético. Trainer Diego Simeone gaf de laatste wedstrijden de voorkeur aan Stefan Savic, José María Giménez en Mario Hermoso. De Catalanen staan open voor zowel een transfer als een huurdeal, maar de Madrilenen zijn desondanks niet happig op een vertrek van de 31-jarige Braziliaan, die in 2019 voor twintig miljoen euro overkwam van FC Porto.

Mundo Deportivo weet dat diverse ervaren verdedigers op het lijstje staan in Camp Nou. Mustafi en Rüdiger komen nauwelijks aan bod bij Arsenal en Chelsea, waardoor zij ook interessant zijn. Vooralsnog zijn het niet meer dan alternatieven. Barça lijkt in januari eerst weer een poging te willen wagen voor Eric García, die over een halfjaar uit zijn contract loopt bij Manchester City. 

Ook Jean-Clair Todibo, door Barcelona verhuurd aan Benfica, en Melayro Bogarde werden al in verband gebracht met een overstap naar Blaugrana. De Nederlander van Hoffenheim heeft bovendien het voordeel dat hij als centrale verdediger en rechtsback uit de voeten kan. Op beide posities heeft Koeman weinig smaken over door de langdurige blessures van Gerard Piqué en Sergi Roberto.

Het is het doel van de technische mensen bij Barça om een dossier samen te stellen met alle mogelijke aankopen. Na de presidentsverkiezingen op 24 januari, heeft het team van de nieuw gekozen voorzitter nog een week om Koeman zijn gewenste defensieve versterking te geven.