Treurig nieuws uit Nederland, voormalig Eurosport-stem Frank Kramer (73) overleden

Treurig nieuws uit Nederland, voormalig Eurosport-stem Frank Kramer (73) overleden

02-12-2020 12:01
6

Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden. De oud-profvoetballer van onder meer Telstar, Haarlem en FC Volendam maakte na zijn carrière naam als tv-presentator en voetbalcommentator. Zo was hij lang actief op Eurosport. 

Johan Derksen meldde maandag bij Veronica Inside al dat Kramer onwel geworden was en in coma werd gehouden. De geboren Amsterdammer - die op vrijdag 27 november nog zijn 73ste verjaardag vierde - wilde naar verluidt niet gereanimeerd worden.

Kramer bouwde in de jaren zeventig en tachtig aan een bescheiden profcarrière als linksbuiten, maar liet zich vooral buiten de lijnen gelden. In 1976 trad hij toe tot de gelegenheidsformatie Full House, die een hit scoorde met het nummer Standing On The Inside. Na zijn voetbalcarrière werd hij steward bij vliegmaatschappij Lufthansa én presenteerde hij diverse tv-programma's. In de jaren tachtig presenteerde hij AVRO's Sportpanorama: toen hij in zijn laatste uitzending onthulde dat de AVRO niet met hem verder wilde, liet hij dat live op tv weten en werd de verbinding verbroken.

Later gaf Kramer commentaar bij Eurosport: ook zijn afscheid van die zender verliep allesbehalve geruisloos. Kramer becommentarieerde eind 2018 midden in de nacht de Amerikaanse wedstrijd tussen Atlanta United en Portland Timbers, had het over alles behalve de wedstrijd: het bleek achteraf zijn laatste wapenfeit namens Eurosport.