'Positie van Real Madrid-trainer Zidane wankelt: twee namen staan op lijstje'

'Positie van Real Madrid-trainer Zidane wankelt: twee namen staan op lijstje'

02-12-2020 10:44
5

Krijgen Eden Hazard en Thibaut Courtois binnenkort een nieuwe coach? De positie van Zinedine Zidane staat onder druk na de Champions League-afgang van Real Madrid tegen Shakhtar Donetsk. Marca benadrukt dat de Franse trainer krediet heeft bij de Koninklijke, maar als de situatie niet snel verbetert, is ook hij niet veilig.

Real Madrid blameerde zich afgelopen weekeinde al tegen Deportivo Alavés (1-2) in La Liga en daar kwam dinsdag de nederlaag in Oekraïne (2-0) overheen. Daardoor dreigt de Spaanse grootmacht voor het eerst in de geschiedenis al in de groepsfase van de Champions League te worden uitgeschakeld.

Real Madrid is niet happig op een ontslag van de geliefde Zidane, maar dat scenario wordt niet langer uitgesloten, stelt Marca. Het vertrouwen in de voormalig spelmaker brokkelt langzaam af in het Estadio Santiago Bernabéu. Het komende drieluik met Sevilla (La Liga), Borussia Mönchengladbach (Champions League) én Atlético Madrid (La Liga) geldt als lakmoesproef voor Zidane en zijn spelers.

Zidane gaf zelf al aan niet de handdoek te zullen gooien. Ook de selectie staat nog achter de oefenmeester, maar de clubleiding heeft al twee namen op een schaduwlijstje staan. Voormalig Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino geniet de absolute voorkeur. Clubicoon en huidig Real B-coach Raúl is de andere optie, al vindt de Koninklijke het voor hem eigenlijk nog iets te vroeg.