T1 in de JPL, een risicoberoep: STVV zorgt voor zoveelste trainerswissel

T1 in de JPL, een risicoberoep: STVV zorgt voor zoveelste trainerswissel

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 14:30wo 02-12-2020 om 14:30

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 17:45wo 02-12-2020 om 17:45

De 3-2 nederlaag op het veld van Moeskroen heeft STVV-coach Kevin Muscat zijn job gekost. Naar goede gewoonte in de JPL is dat uiteraard niet het eerste ontslag dit seizoen, er vonden al zeven trainerswissels plaats. Voor wie het overzicht kwijt is, zet VoetbalPrimeur.be ze allemaal nog eens op een rijtje.

Lang moesten we dit seizoen niet wachtten op de eerste trainerswissel. Het seizoen was nog maar enkele weken oud toen Vincent Kompany in augustus zijn afscheid als speler aankondigde, Kompany nam per direct over als hoofdcoach bij Anderlecht. Dat was geen goed nieuws voor Frank Vercauteren, hij mocht beschikken. Voorlopig levert de trainerswissel nog geen grootste prestaties op, al prediken ze in Brussel vooral voor de nodige dosis geduld.

Niet veel later kreeg KAA Gent de twijfelachtige eer om als eerste zijn coach wegens ‘tegenvallende’ prestaties op straat te zetten. Jess Thorup was populair bij fans en spelers, het Gentse bestuur had daar echter geen oren naar. De Deen werd de laan uitgestuurd na een nul op zes. Thorup werd opgevolgd door Laszlo Bölöni.

De eigenzinnige persoonlijkheid van de Roemeen boterde echter niet met de spelersgroep, lang wist Bölöni het dan ook niet uit te zingen. 25 Dagen later mocht ook hij beschikken in Gent, goed voor de derde trainerswissel op dat moment. Opvallend, het seizoen was toen slechts vijf speeldagen ver. Wim De Decker nam overigens het stokje over van Bölöni, hij mag voorlopig wel aanblijven als T1. Al blijven de resultaten wel wisselvallig.

Na Gent was het aan Genk om te illustreren hoe wankel de bureaustoel van een coach in onze voetbalcompetitie is. Slechts één dag na het ontslag van Bölöni, viel diezelfde eer de beurt aan Genk-coach Hannes Wolf. Beerschot gaf de genadeslag aan de Duitser, na de 5-2 nederlaag was het liedje van de Duitse wolf in Limburg uitgezongen. Om de stoelendans compleet te maken, haalde Genk de bij Gent verguisde Thorup in huis.

Dat huwelijk begon aanvankelijk goed, een sprookje werd het echter niet. Thorup trok na iets meer dan een maand de deur achter zich weer dicht, de Deen ging in op een aanbod van Kopenhagen. Genk was koud gepakt, de spelers erg teleurgesteld. Die teleurstelling ruimde echter snel weer plaats voor euforie. Genk haalde als vervanger John Van den Brom binnen. De Nederlander, die in een verleden aan de slag was bij Anderlecht, borduurde verder op het spel van Thorup en bracht de Limburgers naar een voorlopige tweede stek.

Eind oktober was het overigens ook eens de beurt aan een kleinere club om de coach de laan uit te sturen. Moeskroen was niet onder de indruk van de trainerskunsten van Fernando Da Cruz, de Fransman kreeg een C4 onder de neus geduwd. De opvolger luisterde naar de naam Jorge Simao, onder zijn bewind doet Moeskroen het beter. De club wist inmiddels de rode lantaarn van zich af te schudden.

Wie de tel heeft bijgehouden, weet dat STVV met het ontslag van Muscat voor een zevende trainerswissel zorgt in de Jupiler Pro League. Het seizoen is echter nog niet halfweg, de huidige trainers rusten dan ook best niet te veel op hun lauweren. En als het even kan, een kerstcadeautje voor het desbetreffende bestuur kan misschien wonderen doen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Worden trainers te snel ontslagen in de JPL?

Ja
80%
Nee
20%
(59 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws