Lukaku laat Inter, Hazard & Courtois dromen, gelijkspel voor Carrasco tegen Bayern

Lukaku laat Inter, Hazard & Courtois dromen, gelijkspel voor Carrasco tegen Bayern

01-12-2020 22:59 Laatste update: 23:07
3

Romelu Lukaku was woensdag de held van Inter. De Rode Duivel scoorde twee keer tegen Borussia Mönchengladbach. Hij hielp zo mee aan een cruciale 2-3 zege van de Italianen. Yannick Carrasco speelde dan weer met Atlético Madrid gelijk tegen Bayern München. 

Borussia Mönchengladbach - Inter 2-3
Internazionale heeft de laatste strohalm gegrepen in de Champions League. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd er met 2-3 gewonnen. Matteo Darmian zette de uitploeg na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong door de bal door de benen van Gladbach-keeper Yann Sommer te schieten. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter weer op gelijke hoogte: Alassane Pléa prikte raak. 

In de tweede helft greep Lukaku de hoofdrol. De Rode Duivel van Inter maakte de 1-2 en 1-3, maar zag dat de wedstrijd daarmee nog niet beslist was. Een kwartier voor tijd was het wederom Pléa die Gladbach terugbracht in de wedstrijd. Hij dacht niet veel later ook de 3-3 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd na inmenging van de VAR. Een van zijn ploeggenoten zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan. 

Door de zege kan Inter alsnog de tweede ronde halen van de Champions League. Ook Eden Hazard en Thibaut Courtois zullen blij zijn. Met Real Madrid hebben zij hun lot in eigen handen om in de Champions League te overleven. 

Atalanta Bergamo - FC Midtjylland 1-1
Atalanta Bergamo heeft de tweede plaats in Groep D van de Champions League overgenomen van Ajax. De Italiaanse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen FC Midtjylland en komt daardoor op acht punten. Ajax blijft op zeven punten steken na het verlies op bezoek bij Liverpool.

De wedstrijd begon niet al te best voor de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini. Alexander Scholz (ex-Lokeren, Club Brugge en Standard) zorgde ervoor dat Midtjylland op prachtige wijze op voorsprong kwam. Hij schoot de bal heerlijk in de kruising van het Atalanta-doel: 0-1. 

De ploeg uit Denemarken wist deze voorsprong lang vast te houden, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Ongeveer tien minuten voor tijd kopte Cristian Romero de 1-1 tegen de touwen. 

Ajax weet dus waar het aan toe is volgende week, wanneer Atalanta op bezoek komt in de Johan Cruijf Arena. Er moet gewonnen worden om een plek in de knock-outfase van de Champions League te bemachtigen.

Atlético Madrid - Bayern München 1-1
Atlético had goede zaken gedaan bij een overwinning op een veredeld B-elftal van Bayern München, maar is op een punt blijven steken. Hansi Flick stuurde een flink gewijzigd elftal de wei in, aangezien de volgende ronde al behaald is. João Félix zette de thuisploeg snel op voorsprong. Hij tikte binnen bij de eerste paal en liet Alexander Nübel kansloos.

Bayern, met talenten Bright Arrey-Mbi en Jamal Musiala in de basis, liet het hier echter niet bij zitten. Vlak voor tijd wist Der Rekordmeister de score gelijk te trekken. Thomas Müller mocht aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. Yannick Carrasco werd vlak voor het einde vervangen. 

Hierdoor moet Atlético nog gaan vechten voor een plek in de knock-outfase. RB Salzburg staat op vier punten, Atlético op zes. De laatste wedstrijd in de groepsfase gaat tussen beide ploegen en wordt dus een hele belangrijke.

Overige uitslagen:
FC Porto - Manchester City 0-0 (Kevin De Bruyne bleef op de bank)
Olympique Marseille - Olympiakos 2-1