UPDATE: Mechelen ziet af van nieuwe procedure, schorsing Vranckx wordt aanvaard

UPDATE: Mechelen ziet af van nieuwe procedure, schorsing Vranckx wordt aanvaard

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 19:35di 01-12-2020 om 19:35

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 11:11wo 02-12-2020 om 11:11

KV Mechelen zal donderdag tijdens de inhaalmatch tegen KAS Eupen geen beroep kunnen doen op Aster Vranckx. De jonge middenvelder wordt voor één speeldag geschorst na zijn discutabele rode kaart tegen Beerschot.

Vranckx kreeg afgelopen zondag oorspronkelijk een gele kaart na een stevige charge, maar na tussenkomst van de VAR werd hij met rood van het veld gestuurd. Het bondsparket deed maandag een schorsingsvoorstel van één speeldag, maar daar ging Mechelen niet mee akkoord.

De zaak kwam dinsdagnamiddag voor de Geschillencommissie, maar de uitkomst is dezelfde. Vranckx krijgt één speeldag effectieve schorsing en een boete van 1000 euro.

De schorsing zou ingaan op 3 december, waardoor Vranckx donderdagavond de match tegen Eupen mogelijk zal moeten missen. Mogelijk, want Mechelen kan nog in beroep gaan.

Update: Vranckx zal een speeldag geschorst gaan toekijken. KV Mechelen gaat niet in beroep tegen de schorrsing van één speeldag opgelegd door het Disciplinair Comité. Dat liet Malinwa woensdag weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws