STVV in vieze papieren na verlies bij Moeskroen, dat over W-Beveren springt

01-12-2020 18:52 Laatste update: 19:00
4

Royal Excel Moeskroen heeft de volle buit gepakt tegen STVV (3-2) en is daarmee rode lantaarn af. Les Hurlus (10 punten) springt over Waasland-Beveren (9 punten) in de stand. Sint-Truiden (11 punten) heeft amper één punt meer dan Moeskroen.

STVV begon het best aan de partij. Chris Durkin en Liberato Cacace kregen een mogelijkheid, maar zij raakten niet voorbij Moeskroen-doelman Hervé Koffi kwam niet in de problemen. De eerste kans voor de thuisploeg bleek meer succes te hebben. Marko Bakic opende in minuut 18 de score met een knappe volley.

Op het halfuur moest Koffi vol aan de bak op een voorzet van Cacace, maar de Ivoriaan kon Facundo Colidio nog net het scoren beletten. Net voor de koffie kreeg Moeskroen dé kans om de score te verdubbelen, maar Fabrice Olinga raakte niet voorbij STVV-goalie Daniel Schmidt. Ruststand: 1-0.

STVV kwam stevig uit de kleedkamer. Yuma Suzuki kon een voorzet net niet in de doel werken, helaas kwam de Japanner een teenlengte te kort. Aan de overkant profiteerde Moeskroen wel van de schaarse mogelijkheden. Nuno Da Costa zette de thuisploeg in minuut 52 op 2-0 met een schot van buiten de zestien, Moeskroen op rozen.

De Truienaars bleven niet bij de pakken zitten. Op het uur ging de bal op de stip na een VAR-interventie. Suzuki bedankte en zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-1. Het geloof steeg weer bij de bezoekers. Invaller Duckens Nazon zag meteen na de 2-1 zijn afgeweken schot op de lat belanden.

Ondanks de druk van STVV was het alweer een zeer efficiënt Moeskroen dat kon scoren tien minuten voor tijd. Invaller Imad Faraj legde het derde Moeskroen-doelpunt in doel, al zag Schmidt er bij die fase niet al te best uit. In de blessuretijd kon Keito Nakamura nog tegenscoren, maar de nederlaag kon STVV niet meer afwenden: 3-2.