Koeman besluit Messi thuis te laten na gesprek: 'Twee momenten voor rust'

Koeman besluit Messi thuis te laten na gesprek: 'Twee momenten voor rust'

01-12-2020 14:14

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman gunt Lionel Messi wederom rust in de Champions League. Net als in het duel met Dinamo Kiev ontbreekt de Argentijnse ster woensdag ook tijdens het bezoek aan Ferencváros.

Behalve Messi ontbreken ook Marc-André ter Stegen en Philippe Coutinho in de wedstrijdselectie. "Messi wil altijd spelen en het is goed dat hij deze mentaliteit heeft", vertelt Koeman op de persconferentie. "Maar ik heb met hem gesproken en de beslissing genomen om hem rust te geven. Met de kalender van dit seizoen waren daar twee momenten voor: in Kiev en woensdag. De rest van het jaar krijgt hij mogelijk geen rust meer omdat we elke drie dagen spelen."

Koeman stelt bovendien dat hij andere spelers een kans wil geven. "En de wedstrijd van zaterdag (uit bij Cádiz, red.) is ook weer belangrijk." De Nederlandse trainer kampt vooral achterin met de nodige kopzorgen. Samuel Umtiti zal woensdag wedstrijdritme opdoen bij Barça B, terwijl Ronald Araújo weliswaar weer meetraint maar ook nog ontbreekt in Hongarije. Onder meer Frenkie de Jong is wel een optie centraal achterin.

Barça is na vier duels nog foutloos in groep G van de Champions League en daarmee al zeker van een plek in de volgende ronde. In de laatste twee duels verdedigen de Catalanen een voorsprong van drie punten op Juventus met het oog op groepswinst.