VP11 Van De Week Speeldag 14: Slechte topper, knappe doelpunten

VP11 Van De Week Speeldag 14: Slechte topper, knappe doelpunten

01-12-2020 12:00 Laatste update: 14:00
1

Op Speeldag 14 zagen we een slaapverwekkende topper, maar ook heel wat aangename wedstrijden. Deze spelers zorgden mee voor de hoogtepunten. 

Sterke nieuwkomer in doel
Sinds kort gebruikt Yves Vanderhaeghe de 22-jarige Marko Ilic in doel bij KV Kortrijk. Ilic is een veelbelovend talent dat nu volop het vertrouwen krijgt. Adam Jakubech, die bezig is aan een matig seizoen, zal het moeilijk hebben om zijn plaats terug op te eisen.

Drie torens achterin
Anderlecht speelde inspiratieloos tegen Standard, maar dat lag niet aan Hannes Delcroix. Delcroix is een complete verdediger met duelkracht, positiespel én uitvoetballend vermogen. 

Bij Beerschot was Jan Van den Bergh van groot belang. De verdediger zorgde voor een goal én een assist tegen KV Mechelen, dat met 2-3 de boot inging. De derde plaats achterin is voor Senna Miangue, die na zijn onvoldoende bij Standard een belangrijke pion is geworden voor Eupen.

Passing op de middenstrook
Bryan Heynen krijgt voor de tweede keer op rij een plaats in dit team. Hij was nog beter dan tegen Moeskroen en is volgens coach John van den Brom de 'missing link' van het elftal. Dat kunnen we alleen beamen. Omar Govea speelde eindelijk nog eens een mooie wedstrijd voor Zulte Waregem en had een belangrijk aandeel in de zege tegen KAA Gent. 

Bij Antwerp is Martin Hongla een revelatie. Hij zorgde niet alleen voor het winnende doelpunt tegen Oud-Heverlee Leuven, maar liep ook veel gaten dicht en blijft altijd heerlijk rustig aan de bal. De meest aanvallende rol is voor Stef Peeters, die ploegmaat Prevljak met een knappe pass de 1-0 aanbood tegen Charleroi. 

Gevaar in de box
Met Aboubakary Koita stond er één duidelijke uitblinker op bij Waasland-Beveren. Hij maakte dan ook verdiend de 1-1 voor zijn club. De andere twee spitsen zijn bekenden in deze rubriek.

Paul Onuachu scoort bijna altijd voor KRC Genk en bewees dat ook weer tegen Cercle Brugge. Dieumerci Mbokani is nog niet aan een topseizoen bezig bij Antwerp, maar gaf toch weer een duwtje in de rug met zijn doelpunt tegen OHL.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)