Anderlecht boekt een ruime zege met dank aan Bakkali en Colassin

01-12-2020 11:00 Laatste update: 11:35
6

Anderlecht speelde maandagavond een oefenwedstrijd tegen RWDM. Tegen de stadsgenoot werd het een ruime 6-1. Zakaria Bakkali was dé uitblinker met drie doelpunten.

Anderlecht gebruikte de oefenmatch vooral om spelers die minder aan bod komen matchritme te geven. Bakkali maakte daar gebruik van om wat vertrouwen op te doen en scoorde een hattrick in de eerste helft. Ook Antoine Colassin, die na de pauze inviel, liet zich nog zien met twee doelpunten.

De vraag is of dit iets verandert aan de situatie van Bakkali, die ook dit seizoen nog niet kon uitblinken in een officiële wedstrijd. Voorlopig zit hij maar aan 121 speelminuten voor Anderlecht. Hij kreeg zijn laatste minuten op 4 oktober, doet Anderlecht met 3-0 verloor op het veld van Club Brugge.

Luc Nilis, die momenteel stage loopt bij Anderlecht, pikte de wedstrijd ook mee. Anderlecht startte met: Verbruggen, Sardella, Luckassen, Vranjes, Lawrence, Zulj, Ait El Hadj, Verschaeren, Dauda, Bakkali en Dimata.