Sonck ziet het helemaal zitten: Natuurlijk kan Genk meedoen om de titel

Sonck ziet het helemaal zitten: "Natuurlijk kan Genk meedoen om de titel"

30-11-2020 23:03
1

KRC Genk is de ploeg van het moment in de Jupiler Pro League. Na zes opeenvolgende overwinningen zijn de Limburgers opgeklommen naar de top van het klassement. Het panel van Extra Time ziet hen als een gevaarlijke kanshebber voor de titel.

Gert Verheyen vindt dat Genk een bepaalde identiteit heeft ontwikkeld. "Vooral ook, en dat is wel opvallend, in al die goede resultaten die ze geboekt hebben, zijn ze lang niet de hele match dominant zijn en veel meer balbezit hebben. Integendeel, ze hebben heel veel wedstrijden gewonnen met minder balbezit dan de tegenstander", analyseert hij.

"Ze creëren eigenlijk ruimte voor zichzelf", aldus Verheyen. "Door een beetje in te zakken kunnen ze de snelheid van Bongonda en Ito. Ze hebben wel ruimte nodig natuurlijk. Al die goals komen altijd met veel ruimte. Die wedstrijd tegen Antwerp gaat hen goed uitkomen, want Antwerp wil tegenwoordig altijd de bal", blikt de analist al vooruit naar het interessante duel van komend weekend.

"Natuurlijk titelkandidaat"
Toen Wesley Sonck de vraag voorgeschoteld kreeg of dit Genk kampioen kan worden, hoefde hij niet lang na te denken."Tuurlijk. Tuurlijk", benadrukt de oud-aanvaller van Genk. "Ik bedoel, Club Brugge, zoals zij nu spelen ... Dan zijn ze toch één van de kandidaten? Natuurlijk kan Genk meedoen, die hebben toch kwaliteit?!", vat Sonck het bondig samen.