Royal Antwerp FC wint doelpuntenrijk spektakelstuk tegen OHL

30-11-2020 22:40
10

Royal Antwerp FC en Oud-Heverlee Leuven sloten de 14e speeldag van de Jupiler Pro League af. Het werd een waar spektakelstuk, na 20 minuten stond het 2-2. In de tweede helft kon Antwerp het definitieve verschil maken en wint zo met 3-2 en klimt zo mee naar de top van het klassement.

Antwerp begon scherp aan de wedstrijd en na vier minuten was het al prijs. Op een hoekschop van Lior Refaelov liep Dylan Batubinsika de 1-0 binnen. Een minuut later kreeg Xavier Mercier de kans om de stand in evenwicht te brengen maar hij zag zijn poging gestuit op de lat. In de fase die daarop volgde scoorde Antwerp opnieuw. Een voorzet van Seck werd aan de tweede paal binnengekopt door Dieumerci Mbokani.

Oud-Heverlee Leuven gaf de moed niet op en trok strijdend naar voor. Het kreeg een penalty na een foutieve ingreep van Faris Haroun op Thomas Henry. Henry zette zijn penalty in twee keer om. Nog geen 5 minuten later scoorde Sowah de gelijkmaker. Een heel aangename eerste helft eindigde op een 2-2 gelijkspel.

De tweede helft was er minder spektakel te zien op de Bosuil. Maar Antwerp kon de zege toch naar zich toe trekken dankzij een doelpunt van Hongla. Oud-Heverlee Leuven kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker maar ze waren net niet efficiënt genoeg in de 16 meter. Hierdoor komt Antwerp op de 4 plaats met 25 punten, Oud-Heverlee Leuven blijft steken op de 9e plek met 19 punten maar heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.