Van den Brom verheugd bij KRC Genk: Wist dat hij missing link kon zijn

Van den Brom verheugd bij KRC Genk: "Wist dat hij missing link kon zijn"

30-11-2020 13:30 Laatste update: 13:30
1

John van den Brom heeft zijn start niet gemist bij KRC Genk met een zes op zes. Bryan Heynen heeft daar een belangrijk aandeel in. Dat geeft Van den Brom ook zelf aan. 

"Tijdens de interlandbreak heb ik hem kunnen observeren, ik heb hem ook dadelijk gezet omdat ik wist dat hij de 'missing link' kon zijn voor dit elftal", legt Van den Brom uit bij Het Laatste Nieuws.

"Bryan leest het spel als geen ander. Hij is altijd aanspeelbaar en dat is heel belangrijk voor onze drie jongens achterin. Bij hem kunnen ze de bal altijd kwijt. Heynen zorgt voor controle, maar hij speelt ook op het juiste moment vooruit. Ik ben heel blij dat hij terug is."

Heynen vormt nu een tandem met Patrik Hrosovsky. "Als dat duo op het middenveld goed staat en met vertrouwen speelt, zie je dat iedereen profiteert. Onze voorspelers, maar ook de backs die heel veel energie in hun offensieve looplijnen kunnen steken. Iedereen heeft gezien hoe gevaarlijk we kunnen zijn als het loopt. Dit kan nog leuk worden", besluit Van den Brom.