Opmerkelijk: KAA Gent is gevaarlijkste ploeg van Jupiler Pro League

Opmerkelijk: "KAA Gent is gevaarlijkste ploeg van Jupiler Pro League"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 12:15ma 30-11-2020 om 12:15

KAA Gent beleeft een horrorseizoen. Tegen Zulte Waregem verloor het alweer met een ruime 0-3. Aan een gebrek aan kansen ligt het echter absoluut niet, meldt Peter Vandenbempt.

"De malaise is echt wel verschrikkelijk dit seizoen", aldus Vandenbempt bij Sporza. "De club en de ploeg geraken maar niet uit die negatieve spiraal. En de fouten die elke keer weer de nederlaag inluiden, worden meer herhaald dan de afleveringen van FC Kampioenen. Het is niet normaal."

Het bestuur zit dus met kopzorgen. "Voor Ivan De Witte en Michel Louwagie is dit wellicht de donkerste periode sinds we AA Gent steevast bij de top van ons voetbal zijn gaan rekenen. En dat in een seizoen waarin - ik herinner er nog even aan - geïnvesteerd werd om eigenlijk kampioen te worden. Om de grote uitdager te worden van Club Brugge.

Nochtans speelt KAA Gent lang niet zo slecht. "Voor deze speeldag stond AA Gent helemaal bovenaan het klassement met gecreëerde kansen met 165 stuks en ook bovenaan het klassement van de zogenaamde 'expected goals'. Dat zijn kansen waaruit normaal een doelpunt moet volgen, maar dan eventueel niet gemaakt wordt, Dus als je dat zo bekijkt, is AA Gent eigenlijk de gevaarlijkste ploeg in de hoogste klasse, maar missen ze de efficiëntie om dat af te maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zie je Gent te eindigen dit seizoen?

Plaats 1-4
6%
Plaats 5-8
54%
Plaats 9 of lager
40%
(604 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws