Vormer en Lang krijgen landgenoot als scheidsrechter tegen Zenit

Vormer en Lang krijgen landgenoot als scheidsrechter tegen Zenit

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 10:25ma 30-11-2020 om 10:25

Club Brugge neemt het woensdag in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petersburg. De UEFA stelde de Nederlander Serdar Gözübüyük aan om het duel in goede banen te leiden.

Sinds mei 2010 fluit Gözübüyük in eigen land op het hoogste niveau. Twee jaar later mocht hij wedstrijden op internationaal niveau fluiten. In 2019 floot hij nog de bekerfinale in Nederland. Hij is ook al verkozen geweest tot scheidsrechter van het jaar bij onze Noorderburen.

Club Brugge won de heenwedstrijd tegen Zenit met 1-2 dankzij een late treffer van Charles De Ketelaere. Indien Club Brugge minstens een draw pakt tegen de Russen overwintert het sowieso in de Europa League. Het moet winnen als het droom voor de volgende ronde van de Champions League in leven wil houden. 

Visser mee met Nederlanders
Deze week zullen drie Nederlandse scheidsrechters actief zijn in Europa. Naast Gözübüyük gaat het om Danny Makkelie en Bjorn Kuipers. Makkelie fluit Inter – Dortmund en zal dus het duel der Belgen met Romelu Lukaku, Thomas Meunier (iviel dit weekend geblesseerd uit), Axel Witsel en Thorgan Hazard meemaken. Ook op Kuipers wacht er een Rode Duivel, Kevin De Bruyne in Porto – Manchester City. Lawrence Visser gaat met Kuipers mee als vierde man.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

Winst voor Club Brugge
53%
Winst voor Zenit
32%
Een gelijkspel
15%
(34 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws