Club Brugge niet in feeststemming tegen Moeskroen, wel speciale match voor Vanaken

Club Brugge niet in feeststemming tegen Moeskroen, wel speciale match voor Vanaken

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 09:30ma 30-11-2020 om 09:30

Een speciale wedstrijd voor Hans Vanaken tegen Royal Excel Moeskroen. De Gouden Schoen vierde zijn 125e opeenvolgende wedstrijd voor Club Brugge. De middenvelder is daarmee één van de meest betrouwbare spelers van Club Brugge, maar staat niet in de top drie.

Vanaken is een bijzonder belangrijke figuur bij Club Brugge en wordt dan ook – wanneer hij fit is – steevast gebruikt. Inmiddels heeft hij al 125 wedstrijden op rij voor Club Brugge gespeeld, maar daarmee is de middenvelder van Blauw-Zwart geen recordhouder bij Club Brugge.

De top drie
Zo deden drie spelers het 'beter' van Vanaken. Op nummer drie zien we Vital Borkelmans staan, die 126 keer op rij geen wedstrijd had gemist. De voormalige flankspeler en nu bondsocach van Jordanië speelde van 1989 tot 2000 voor Club Brugge en kwam uiteindelijk aan 348 partijen voor de Bruggelingen.

Vanaken is overigens niet de enige middenvelder in de top vijf. Zo staat Club-icoon Franky Van der Elst met 142 wedstrijden op de tweede plek in de lijst. Dat is ook niet zo verrassend aangezien Van der Elst, die van 1987 tot 1999 voor Club Brugge uitkwam, maar liefst 462 wedstrijden speelde voor Blauw-Zwart.

Nog even wachten voor Vanaken
De meest betrouwbare speler ooit bij Club Brugge is echter Fons Bastijns. Hij kwam maar liefst 160 zonder wedstrijd te missen achter elkaar uit voor Club Brugge. Hij speelde ook maar liefst veertien jaar voor Club Brugge (van 1967 tot 1987) en verdedigde daarin 400 keer de kleuren voor Club Brugge.

Voor Vanaken is het dus nog even wachten vooraleer hij het record helemaal beet heeft, al zou hij – zonder een wedstrijd te missen – het absolute record volgend seizoen wel kunnen breken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws