Onuachu blijft maar overtuigen bij KRC Genk: Enige spits bij topclub die scoort

Onuachu blijft maar overtuigen bij KRC Genk: "Enige spits bij topclub die scoort"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 08:14ma 30-11-2020 om 08:14

Bij KRC Genk voorlopig enkel maar lachende gezichten momenteel. De club blijft overtuigen en won met sprekend gemak van Cercle Brugge. Daar mag het onder andere Paul Onuachu voor bedanken. De Nigeriaan is dit seizoen niet af te stoppen.

Ook Gert Verheyen is onder de indruk van de spits. "Let er maar eens op hoeveel van onze grotere clubs op de sukkel zijn met hun nummer negen. Genk is de uitzondering. Paul Onuachu is, samen met Dieumerci Mbokani, de enige echte diepe spits bij een topclub die scoort", geeft Verheyen aan in Het Nieuwsblad.

De analist ziet heel wat sterke punten bij de Nigeriaanse spits. "Wat hij uitstekend doet, is altijd voor doel zijn, zoals het hoort bij een echte diepe spits. Zijn positiespel daarbij is voortreffelijk. Zijn beslissingen om voor zijn man of in diens rug te komen, zijn vaak de juiste. Dat kan je moeilijk leren. Het is een kwestie van aanvoelen. Daardoor lijkt het dat Onuachu veel prima voorzetten krijgt. Terwijl het Onuachu is die de voorzetten er goed laat uitzien", vertelt de analist.

En zo is Onuachu momenteel topschutter in de JPL. "Onuachu rendeert zo weer in het systeem zoals bij Midtjylland onder Jess Thorup: als centrumspits in een 3-4-3, geflankeerd door twee spelers met een actie, Ito en Bongonda. Het is dat trio dat Genk aan resultaten heeft geholpen", besluit Verheyen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws